غذای کودک در هفت ماهگی

4- توصیه می‌شود دادن قطره آهن و قطره مولتی ویتامین به کودک, تا 2سالگی ادامه داشته باشد.

5- بعد از دادن قطره یا شربت آهن به شیرخوار علاوه بر خوراندن کمی آبجوشیده سالم به او, باید دندانهای او را با پارچه تمیزی پاک کرد یا مسواکزد.

طرز تهیه فرنی

برای تهیه فرنی از 2 روش زیر می‌توان استفاده کرد:
روشاول:

1- آرد برنج یک قاشق مرباخوری سرصاف

2- شکر نصف قاشق مرباخوری سرصاف

3- شیر (ترجیحاً شیر مادر) 5 قاشق مرباخوری

آرد برنج باید اول با کمی آب و شکر (به میزان فوق) کاملاً پخته شود سپس 5 قاشق مرباخوری شیر اضافه گردد. قوام فرنی باید کمی بیشتر از شیرمادر باشد. اگر ازشیری به جز شیر مادر استفاده می‌شود حتماً باید قبلاً جوشانده شود.


روشدوم:

1- آرد برنج یک قاشق مرباخوری سرصاف

2- شکر نصف قاشق مرباخوری سرصاف

3- شیرپاستوریزه 120 سی سی (معادل نصف لیوان معمولی)

در این روش اول 120 سی سی شیر پاستوریزه را به مدت 10 دقیقه می‌جوشانند, سپس آب جوشیده خنک شده را به آن اضافه می کنند تا حجم شیر مجدداً به 120 سی سی برسدبعد آرد و شکر را به شیر اضافه می‌کنند و مجدداً حرارت می‌دهند تا به قوام فرنیبرسد.

هفته دوم ماه هفتم

در این هفته می‌توان حریره بادام را به رژیم غذایی کودک اضافه نمود. شروع آن نیز مانند فرنی از یک قاشق مرباخوری یک بار در روز تا روز ششم و هفتم به 12قاشق مرباخوری در روز برسد. فراموش نشود که در این هفته به تدریج که مقدار و دفعاتتغذیه با حریره بادام افزایش می‌یابد مقدار و دفعات تغذیه با فرنی کم می‌شودبنابراین در هر وعده و یا در تمام دفعات می‌توان حریره بادام را جایگزین فرنینمود.
طرز تهیه حریره بادام

بادام شیرین 5 عدد

آرد برنج یک قاشق مرباخوری سرصاف

شکر نصف قاشق مرباخوری سرصاف

شیرپاستوریزه 120 سی سی معادل نصف لیوان معمولی

اول بادام ها را حدود چند ساعت در آب جوش خیس کرده, پوست آن را جدانموده و نرم می کنند (با رنده یا هر وسیله دیگری که در خانه وجود دارد) سپس همراهبا آرد برنج و شکر در شیر آن قدر می‌جوشانند تا قوامی مثل فرنی پیدا کند.
دوهفته آخر ماه هفتم

ضمن ادامه تغذیه با شیر مادر قبل از هر وعده غذای کمکی, در این دو هفتهشیرخوار با غذای جدیدی آشنا شده و سوپ به رژیم غذایی او اضافه می شود. بدین ترتیبکه روز اول, صبح و عصر و شب هر بار از سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره باداماستفاده می‌کند و ظهر علاوه بر فرنی یا حریره بادام, یک قاشق مرباخوری سوپ هممی‌خورد. به این ترتیب هر روز یک قاشق مرباخوری به سوپ ظهر و شب اضافه ولی از فرنییا حریره بادام کم می شود تا بر حسب اشتهای کودک, مقدار سوپ به 3 تا 6 قاشقمرباخوری در هر وعده برسد.
برای سهولت کار و رعایت تنوع در غذای شیرخوار می‌توانیک روز در میان از فرنی و حریره بادام استفاده کرد.


طرز تهیه سوپ

گوشت بدون چربی به اندازه یک تکه خورشتی(معمولاً به اندازه یک تخم مرغمتوسط) به ترتیب اولویت و ارجحیت گوشت گوسفند, مرغ, گوساله.

برنج یک قاشق مرباخوری

هویج متوسط یک سوم

بعد از اینکه گوشت کمی پخته شد برنج و هویج اضافه می شود. پس از پختنکامل, باید همه مواد سوپ را مخلوط و نرم کرد تا به غلظت فرنیبرسد.


توجه:

1- هر سه روز یک بار یک نوع سبزی به سوپ اضافه می شود مانند جعفری, گشنیز, لوبیا سبز, کدوسبز, کرفس و

2- به سوپ, نمک, شکر یا چاشنی نباید اضافه کرد.
3-
بهتر است, کدو, کرفس و لوبیا سبز را اول پخته و بعد به سوپ اضافه کنند.
4-
سبزی‌ها باید درآخرین لحظات پخت اضافه شود. در ظرف را نیز می‌بندند تا ویتامین های آن از بیننرود.
5-
اسفناج تا یک سالگی مجاز نبوده و نباید به سوپ شیرخوار اضافه شود.

برنامه غذایی شیرخوار در هفته سوم ماه هفتم

 

 

صبح

 

ظهر

عصر

/ 0 نظر / 3 بازدید