غذای کودک در هفت ماهگی - اخبار و اطلاعات پزشکی - متافیزیک

منوي اصلي
صفحه اول
پست الکترونيک
آرشيو مطالب
تماس با ما

نویسندگان
  سورنا گل سفیدی


موضوعات
  مقالات پزشکی(٤٥٥)
  بانک اطلاعات بیماریها(۳٠٤)
  اخبار پزشکی - سلامت(۱٧٠)
  روانشناسی(۱٠۸)
  تغذیه(۱٠٧)
  مسائل زنانه(٩٧)
  سلامت جامعه(٩۳)
  سلامت جنسی(٧٦)
  بارداری-نوزاد-کودک(٧٥)
  سرطان ها(٤۱)
  مسائل مردانه(۳٤)
  قلب(۳۳)
  پوست و مو(٢٩)
  بیماریهای زنانه(٢۸)
  جوانان و نوجوانان(٢٧)
  خانواده و ازدواج(٢٧)
  آرایش و زیبایی(٢٥)
  سالمندان(٢٤)
  مشکلات تنفسی و ریه(٢٤)
  موفقیت(٢۳)
  رژیم های لاغری(٢۳)
  توصیه های کوتاه پزشکی(٢٠)
  آنچه مردان باید درمورد زنان بدانند(۱۸)
  ورزش و آسیب های ورزشی(۱٧)
  مغز و اعصاب(۱٧)
  داروها(۱٦)
  استرس(۱٥)
  تغذیه نوزادان(۱٤)
  تغذیه در بیماریها(۱٤)
  بیمارهای استخوان و مفاصل(۱۳)
  خواص میوه ها وسبزیجات(۱٢)
  مشکلات چشمی(۱٢)
  رژیم درمانی(۱٢)
  ضدبارداری!(۱۱)
  گیاهان دارویی(۱٠)
  دندانپزشکی(٩)
  مشکلات غدد(٩)
  مد و مسائل زندگی(۸)
  تومور(۸)
  آنچه زنان باید درمورد مردان بدانند !(٦)
  مقالات پزشکی به زبان انگلیسی(٥)
  دیابت(٥)
  مشکلات گوش و شنوایی(٤)
  بیماریهای مشترک انسان و دام(۳)
  ایدز(٢)
  سرگرمی(٢)
  شخصیت(٢)
  احکام پزشکی - شرعی(٢)
  جراحی پلاستیک(٢)
  زوج های جوان(٢)
  همکاری(۱)
  طب مکمل(۱)
  حجامت(۱)
  دام(۱)
  موفق(۱)
  بیماریهای مثانه(۱)
  پرسش و پاسخ پزشکی(۱)
  افزایش بازدید سایت ها و وبلاگ های پزشکی(۱)
  تبادل خبرخوان پزشکی(۱)
  سلامتی در خانواده(۱)
  آمار پزشکی(۱)
  تداخل دارویی(۱)
  اعتیاد و مواد مخدر(۱)
  طب سنتی بختیاری(۱)

جستجوگر

Google
در سايت
در اينترنت

تابلو گفتمان زنده

با توجه به پاسخگويي به بيش از 20هزار سوال تاكنون ، بخش پاسخگويي در حال حاضر غير فعال مي باشد . لطفا از جستجوگر پاسخ ها براي دريافت پاسخ خود استفاده نموده و سوال ارسال نكنيد .

Google
در آرشيو پاسخ ها
در اينترنت

عضويت در خبرنامه

با عضويت در خبرنامه ، آخرين اخبار را در ايميل خود دريافت كنيد





Powered by WebGozar


آرشیو ماهانه
  دی ۸۸
  آذر ۸۸
  امرداد ۸۸
  تیر ۸۸
  فروردین ۸۸
  اسفند ۸٧


 

  تبليغات


  غذای کودک در هفت ماهگی

غذای کودک در هفت ماهگی

هفته اول ماه هفتم

شروع غذای کمکی با فرنی آرد برنج است که روز اول از یک قاشق مرباخوری یک بار در روز (ظهر) شروع شده و کم کم به مقدار و دفعات آن اضافه می‌شود به طوری که روز دوم به دو قاشق مرباخوری (یک قاشق ظهر و یک قاشق عصر), روز سوم به سه قاشق مرباخوری (ظهر و عصر و شب هر بار یک قاشق), روز چهارم به 4 قاشق مرباخوری (صبح, ظهر, عصر و شب هر بار یک قاشق) روز پنجم به 8 قاشق مرباخوری(صبح, ظهر, عصر و شب هر بار 2 قاشق) و روز ششم و هفتم به 12 قاشق مرباخوری(صبح, ظهر, عصر و شب هر بار 3 قاشق) می‌رسد.
توجه:1- با شروع غذای کمکی, دادن آب جوشیده خنک شده به دفعات و حجم مورد علاقه شیرخوار, لازم است.

2- علاوه بر قطره مولتی ویتامین (15 تا 25 قطره در روز) استفاده از قطره آهن (15 قطره در روز) یا شربت آهن به مقدار 5/1 cc (معادل 5/12 میلی گرم) ضروری است.

3- اگر از قطره‌هایی استفاده می شود که هم مولتی ویتامین و هم آهن دارند 30 قطره در روز کافی بوده و نیازی به استفاده از قطره یا شربت آهن و یا ویتامین به طور جداگانه نیست.


4- توصیه می‌شود دادن قطره آهن و قطره مولتی ویتامین به کودک, تا 2 سالگی ادامه داشته باشد.

5- بعد از دادن قطره یا شربت آهن به شیرخوار علاوه بر خوراندن کمی آب جوشیده سالم به او, باید دندانهای او را با پارچه تمیزی پاک کرد یا مسواک زد.

طرز تهیه فرنی

برای تهیه فرنی از 2 روش زیر می‌توان استفاده کرد:
روش اول:

1- آرد برنج یک قاشق مرباخوری سرصاف

2- شکر نصف قاشق مرباخوری سرصاف

3- شیر (ترجیحاً شیر مادر) 5 قاشق مرباخوری

آرد برنج باید اول با کمی آب و شکر (به میزان فوق) کاملاً پخته شود سپس 5 قاشق مرباخوری شیر اضافه گردد. قوام فرنی باید کمی بیشتر از شیرمادر باشد. اگر از شیری به جز شیر مادر استفاده می‌شود حتماً باید قبلاً جوشانده شود.


روش دوم:

1- آرد برنج یک قاشق مرباخوری سرصاف

2- شکر نصف قاشق مرباخوری سرصاف

3- شیرپاستوریزه 120 سی سی (معادل نصف لیوان معمولی)

در این روش اول 120 سی سی شیر پاستوریزه را به مدت 10 دقیقه می‌جوشانند, سپس آب جوشیده خنک شده را به آن اضافه می کنند تا حجم شیر مجدداً به 120 سی سی برسد بعد آرد و شکر را به شیر اضافه می‌کنند و مجدداً حرارت می‌دهند تا به قوام فرنی برسد.

هفته دوم ماه هفتم

در این هفته می‌توان حریره بادام را به رژیم غذایی کودک اضافه نمود. شروع آن نیز مانند فرنی از یک قاشق مرباخوری یک بار در روز تا روز ششم و هفتم به 12 قاشق مرباخوری در روز برسد. فراموش نشود که در این هفته به تدریج که مقدار و دفعات تغذیه با حریره بادام افزایش می‌یابد مقدار و دفعات تغذیه با فرنی کم می‌شود بنابراین در هر وعده و یا در تمام دفعات می‌توان حریره بادام را جایگزین فرنی نمود.
طرز تهیه حریره بادام

بادام شیرین 5 عدد

آرد برنج یک قاشق مرباخوری سرصاف

شکر نصف قاشق مرباخوری سرصاف

شیرپاستوریزه 120 سی سی معادل نصف لیوان معمولی

اول بادام ها را حدود چند ساعت در آب جوش خیس کرده, پوست آن را جدا نموده و نرم می کنند (با رنده یا هر وسیله دیگری که در خانه وجود دارد) سپس همراه با آرد برنج و شکر در شیر آن قدر می‌جوشانند تا قوامی مثل فرنی پیدا کند.
دو هفته آخر ماه هفتم

ضمن ادامه تغذیه با شیر مادر قبل از هر وعده غذای کمکی, در این دو هفته شیرخوار با غذای جدیدی آشنا شده و سوپ به رژیم غذایی او اضافه می شود. بدین ترتیب که روز اول, صبح و عصر و شب هر بار از سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره بادام استفاده می‌کند و ظهر علاوه بر فرنی یا حریره بادام, یک قاشق مرباخوری سوپ هم می‌خورد. به این ترتیب هر روز یک قاشق مرباخوری به سوپ ظهر و شب اضافه ولی از فرنی یا حریره بادام کم می شود تا بر حسب اشتهای کودک, مقدار سوپ به 3 تا 6 قاشق مرباخوری در هر وعده برسد.
برای سهولت کار و رعایت تنوع در غذای شیرخوار می‌توان یک روز در میان از فرنی و حریره بادام استفاده کرد.


طرز تهیه سوپ

گوشت بدون چربی به اندازه یک تکه خورشتی(معمولاً به اندازه یک تخم مرغ متوسط) به ترتیب اولویت و ارجحیت گوشت گوسفند, مرغ, گوساله.

برنج یک قاشق مرباخوری

هویج متوسط یک سوم

بعد از اینکه گوشت کمی پخته شد برنج و هویج اضافه می شود. پس از پختن کامل, باید همه مواد سوپ را مخلوط و نرم کرد تا به غلظت فرنی برسد.


توجه:

1- هر سه روز یک بار یک نوع سبزی به سوپ اضافه می شود مانند جعفری, گشنیز, لوبیا سبز, کدوسبز, کرفس و

2- به سوپ, نمک, شکر یا چاشنی نباید اضافه کرد.
3-
بهتر است, کدو, کرفس و لوبیا سبز را اول پخته و بعد به سوپ اضافه کنند.
4-
سبزی‌ها باید در آخرین لحظات پخت اضافه شود. در ظرف را نیز می‌بندند تا ویتامین های آن از بین نرود.
5-
اسفناج تا یک سالگی مجاز نبوده و نباید به سوپ شیرخوار اضافه شود.

برنامه غذایی شیرخوار در هفته سوم ماه هفتم

 

 

صبح

 

ظهر

عصر

شب

روز اول

3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره

1 قاشق مرباخوری سوپ + 3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره

3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره

3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره

روز دوم

3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره

1 قاشق مرباخوری سوپ + 3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره

3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره

1 قاشق مرباخوری سوپ + 3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره

روز سوم

3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره

2 قاشق مرباخوری سوپ + 2 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره

3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره

2 قاشق مرباخوری سوپ + 2 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره

روز چهارم

3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره

3 تا 4 قاشق مرباخوری سوپ

3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره

3 تا 4 قاشق مرباخوری سوپ

روز پنجم

3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره

3 تا 5 قاشق مرباخوری سوپ

3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره

3 تا 5 قاشق مرباخوری سوپ

روز ششم

3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره

3 تا 6 قاشق مرباخوری سوپ

3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره

3 تا 6 قاشق مرباخوری سوپ

 

  نویسنده : مهـدی  رحیـمی گل سفیدی..

 

 

 



+| نوشته شده توسط سورنا گل سفیدی در ۱۳۸٧/۱٢/۱٠ و ساعت ۱۱:٥۸ ‎ب.ظ  نظرات ()    


: معرفی این مطلب به دوست خود
نام دوست :
ایمیل دوست :
نام شما :
ایمیل شما :

  آخرين نوشته ها


درباره


دارم درمورد اینکه چی توی پروفایلم بنویسم فکر می کنم !


لینکستان
آدرس قدیمی

http://riznews.persianblog.ir/post/227/


تبليغات

لينك باكس تبليغاتي

آمارگير

لينك Rss

نظر سنجي


رنكينگ گوگل


My blog is worth $15,242.58.
How much is your blog worth?



طراح سايت : مــهدي رحيــمي

All Rights Reserved 2006-2007

www.google.com www.yahoo.com www.iranhealers.com www.msn.com www.alexa.com www.amazon.com